>>Afschaffen monumentenaftrek gaat niet door

Afschaffen monumentenaftrek gaat niet door

17-01-2017

Afschaffen monumentenaftrek gaat niet door

Nederland telt ongeveer 62.000 rijksmonumenten. Bewoners van deze rijksmonumenten kunnen 80% van de onderhoudskosten aftrekken van hun aangifte inkomstenbelasting. 

Minister Bussemaker kondigde eerder dit jaar aan dat er per 1 januari 2017 een streep zou gaan door deze aftrekpost. Het afschaffen van de subsidie was volgens Bussemaker noodzakelijk zijn omdat er veel misbruik van gemaakt wordt. De regeling is ooit ingesteld om eigenaren van rijksmonumenten te ondersteunen, omdat deze vaak hoge onderhoudskosten hebben. Het vermoeden is echter dat er veelvuldig misbruik wordt gemaakt van deze regeling door bijvoorbeeld het laten installeren van luxe keukens. 

Door het ontbreken van een kamermeerderheid voor de plannen is het voorstel niet doorgegaan. De verwachting is dat de regeling in 2018 opnieuw onder de loep genomen. De kans is groot dat er dan alsnog een strenger regime volgt.

Nu op Twitter

Wat zal maandag de 16e ons brengen als op vrijdag de 13e twee vergunning worden verleend!!

De belasting is netjes op tijd betaald dus misschien kan er iemand komen maaien?? @Haarlemmermeer pic.twitter.com/FnDxVCUePb